Ta kontakt med Fag-Elektrikeren for en uforpliktende prat

GRATIS BEFARING
Kontakt oss på telefon 55 70 63 36 for en uforpliktende prat.

Vurderer du å gå til innkjøp av hjemmelader?

En fastmontert ladestasjon er en sikker, rask og enkel måte å lade el-bilen din hjemme på.

Elbiler i Norge har lenge vært en økende trend. I tillegg til å være bra for miljøet, byr elektriske biler på en langt mer økonomisk bruk av bilen. Med en fastmontert ladestasjon til hjemmet, er du sikret en effektiv, smart og fremtidsrettet løsning.

Som en av Bergens ledende leverandører har vi opparbeidet oss en unik kunnskap og erfaring om elbil-ladere. Se også våre beste ladeløsninger for borettslag/bedrift.

Sikkerheten først

Benytter du fortsatt nødladeren til å lade bilen daglig? Et av de fremste og viktigste argumentene for å installere en fastmontert ladestasjon er først og fremst sikkerheten.

– Mange lader bilen på vanlig stikkontakt hjemme. I tillegg til å være lite effektivt, kan dette også medføre stor brannfare. I motsetning til vanlig stikkontakt, er en hjemmelader spesielt laget for elbil. Med denne lader bilen sikkert og effektivt, så du kan sove trygt om natten, forklarer Petter Sivertsen, saksbehandler og prosjektleder i Fag-elektrikeren.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS) skriver følgende om bruk av eksisterende stikkontakter for lading av elbil: «Selv om en vanlig kontakt kan tilkobles med 16A er den ikke laget for denne høye belastingen over tid. DSB erfarer ofte varmgang og smelteskader ved tilsyn. Slike skader er en stor risiko for brann. I tillegg vil ladesystemet i elbilen maskere en vanlig jordfeilbryter som da ikke vil fungere ved jordfeil. Da kan det oppstå livsfarlige situasjoner.»

En fastmontert ladeboks til hjemmet vil dessuten lade langt raskere og effektivt enn en vanlig stikkontakt.

– En hjemmelader vil benytte en dedikert kurs på minst 16A. Det sikrer en langt raskere og mer effektiv ladetid. Lader du derimot med vanlig stikkontakt er kursen begrenset til 10A, forklarer Sivertsen.

Frihet når du trenger det

I motsetning til ladestasjoner langs veien, er en hjemmelader alltid tilgjengelig. Du risikerer ikke at den er opptatt eller ødelagt. Ved å starte med fulladet bil hjemmefra er sjansen også mindre for at du må stoppe for å lade underveis. Våre ladeløsninger er dimensjonert for å lade både mye og ofte.

Har du Tesla? Våre elektrikere er sertifisert for montering av denne type ladestasjoner.

Svar på ofte stilte spørsmål om hjemmeladere

El-bil livet ble mye lettere etter vi fikk el-bil ladestasjon hjemme.

El-bil livet ble mye lettere etter vi fikk ladestasjon hjemme. Det går mye fortere å lade og mye sikrere.

Lading av elbil

Elektriske biler (el-bil) blitt et aktuelt alternativ til bensindrevne biler for svært mange. Økt rekkevidde, tilgang til lading og en synkende kostnadstrend for stadig kraftigere batteripakker har bidratt til dette. Fag-elektrikeren kan hjelpe med alle dine el-bil spørsmål for lading hjemme, lading i borettslag eller lading på arbeidsplassen.