Sett ditt personlige preg på boligen med belysning.

Moderne belysning kombinerer design, funksjonalitet og energisparing. Med riktig belysning øker trivselen i boligen. Du kan skape ulike stemninger ut i fra årstid, egen stemning og behov. Dårlig eller feil belysning kan fortføre til ubehag som hodepine, tretthetsfølelse mm. Fag-Elektrikeren har et rikt utvalg innen spotlight & downlight, LED belysning, system armatur, interiørarmatur, lyskastere mm for innvendig belysning (interiør) og utebelysning (eksteriør). Våre faglige kvalifiserte medarbeidere svarer deg på de spørmål du måtte ha.

Spør oss om gratis befaring!

Kontakt oss nå!

Eller ring (+47) 55 70 63 36


Stue eksempel

Vær raskt ute med belysningsvalg om du skal bygge

De ulike lyskildene gir forskjellig belysning. Hovedsakelig er det fargetemperaturen som skiller lyskildene. Når belysning planlegges i boligen må det også tas stilling til om det skal være fast montert belysning som spotter eller downlights, eller lyspunkter i tak som er enklere å endre senere. Skal du bygge hus eller hytte, sørg for å være tidlig ute med å bestemme hvordan du vil ha belysningen. Da kan du få det meste av belysningen innfelt i takene. Det gir deg optimal fleksibilitet med tanke på møblering senere.

led

Glødelamper eller hallogenpærer?

Glødelamper gir et varmt lys som gir en koselig stemning. Men glødelamper er lite energieffektive og bruker i dag fem-seks ganger mer strøm enn LED-lys med tilsvarende lysmengde. Glødelamper utvikler også mye varme. Halogenpærer har et hvitere lys enn glødelampene og ligger derfor tettere opp til dagslyset. Halogen bruker mindre energi enn glødelamper, men utvikler også mye varme.

LED-belysning har mange fordeler

Inntil nylig var det ikke mulig å dimme LED-lys, men det er nå mulig. LED-lys er i utgangspunktet et veldig kaldt lys, men ved hjelp av filter og farget glass justerer fabrikantene fargetemperaturen. LED-lysets store fordel er at det har lang levetid, er vedlikeholdsfritt, krever lite energi og går ikke i stykker ved støt slik både glødelamper og halogen kan gjøre.

Lysrør gir godt lys og varer lenge

Lysrør og sparepærer baserer seg på samme type teknologi, nemlig gassfylte glassrør. Lysutbyttet er mange ganger det man oppnår med glødelamper. Lysrør og sparepærer bruker omtrent 20 prosent av energien for å oppnå samme lysutbytte. I tillegg varer lysrørene lenger. Vanlige lysrør krever egne armaturer, mens sparepærene har innebygget omformer i sokkelen og kan brukes i samme lamper som glødelamper.

Lysrør finnes i mange forskjellige varianter med forskjellig fargetemperatur. De dyreste rørene gir tilnærmet dagslys og flimrer lite. Billige lysrør flimrer og gir fra seg lys med forskjellige farger gjennom flimringen. Rørene er derfor lite egnet i boliger.

utendørsbelysning

Utendørs belysning

Også her er mulighetene mange. Kombiner fasadebelysning, innfelte armaturer i kisten, stolper i oppgangen og lamper på garasjen. Kanskje litt effektbelysning rundt i hagen for å skape en ekstra god stemning? Og alt selvfølgelig styrt via fotoceller, bevegelsessensorer eller tidsur for økonomisk drift. Og med sparepærer tilpasset utelamper blir også lommeboken i godt humør.

Ta kontakt – vi kan tilby produkter og løsninger tilpasset ditt behov, med belysningsutstyr av god kvalitet, fra anerkjente og ledende norske og internasjonale leverandører.

Trenger du mer informasjon?

Send oss en melding eller ring (+47) 55 70 63 36 for en uforpliktende samtale. Hvis din henvendelse gjelder gratis befaring - bruk dette skjema.

Ofte stilte spørsmål

Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge belysning hjemme?

Hvordan kan jeg finne ut hvilken belysning som passer best hjemme hos meg?

Er det god kvalitet på produkter dere leverer?

Hva er fordelen med LED belysning?

Hvorfor bør jeg velge Fag-elektrikeren?