Ønsker du tilbud på varmepumpe?

Er du på jakt etter varmepumpe? Ønsker du faglig hjelp og gode råd? FAG-Elektrikeren har mange års erfaring med både installasjon og de ulike modellene/merker som finnes på markedet i dag. Ta kontakt for en hyggelig prat og be om et uforpliktende tilbud.

Vi holder våre installatører kontinuerlig oppdatert på ny teknologi med kurs og sertifisering. Spør oss gratis og uforpliktende om varmepumper.

Spør oss om gratis befaring!

Kontakt oss nå!

Eller ring (+47) 55 70 63 36

Luft-til-luft-varmepumpe er den vanligste typen varmepumpe i Norge. Kort forklart henter en slik varmepumpe varme fra luften ute, og blåser den inn i boligen. Moderne varmepumper kan hente varme fra uteluften helt ned til -25 °C. Dette er en forholdsvis rimelig løsning, som gir god energibesparelse.

Luft-til-luft-varmepumpe egner seg godt for deg som:

Hva du bør tenke på når du skal velge riktig varmepumpe?

Det er viktig å være klar over at varmepumper ofte er dekker behov for forskjellige typer hjem. Det er modeller og egenskaper beregnet for leilighet, rekkehus større villaer osv.

Den beste varmepumpen (og det beste kjøpet), vil derfor være en varmepumpe og modell som er best mulig tilpasset ditt varmebehov, boligtype og personlige preferanser lydnivå utseende, betjening mv. På dette området gjør mange feil og kjøper en enten for liten eller for stor varmepumpe. 

Husk! Plassering av varmepumpe er viktig!

Hvor mye strøm kan du spare med varmepumpe?

Her er det illustrert et eksempel på hvor mye energi- og kostnadsbesparelse som kan oppnås med en luft-til-luft varmepumpe.

Strømforbruk i en typisk enebolig 25 000 kWt
Andel som brukes til oppvarming (eksklusiv varmtvann) 70%
Andel som kan erstattes med varmepumpe 70%
Besparelse prosent (årsvarmefaktor, avhengig av lokalt klima) 65-75%
Pris pr. Kw i fyringssesongen inkl. avgifter og nettleie 85 øre
Årlig besparelse i NOK 6250-7800

Inflasjon i strømpriser er ikke tatt høyde for i denne beregningen. Tallene brukt i denne kalkylen er brukt av kilder som ENOVA, men endelig resultat avhenger av bruksmønster og planløsning. Smarte penger har også en varmepumpekalkulator. Mange spør om regnestykket ødelegges dersom man bruker pumpen til kjøling om sommeren. Svaret på dette er nei. Kjølebehovet begrenser seg relativt til korte perioder og vil derfor ikke ha et merkbart utfall på strømforbruk totalt sett.

Eksempel hvis utetemperatur er 25-29 °C og ønsket innetemperatur er 20-22 °C: Kjølebehovet begrenser seg til ca 4 timer om ettermiddagen ca 20 dager i året. Totalt vil dette bli 80 timer med et snittforbruk på ca 1 kW og med sommerpris på strøm som er lavere enn 50 øre/kWt. Dette utgjør maksimalt 50 kroner i økt energiforbruk.

I de fleste tilfeller må du regne med at du må få lagt opp en ny elektrisk kurs til din varmepumpe. Dette må gjøres av en elektriker.

Varmepumpe luft-til-luft
Hvis du ikke har varmepumpe med strøm kurs fra før, så må du i de fleste tilfeller regne med at du må få lagt opp en ny elektrisk kurs til din varmepumpe. Som regel er det utedelen som trenger tilslutning av strøm. Dette arbeidet må utføres av en elektriker. Det kan derfor være smart å spørre din lokale elektriker om de har pakkepriser på installasjon av luft-til-luft varmepumper.

Ønsker du å snakke med en elektriker?

Spør en av våre saksbehandlere i vår åpningstid (man-fre 07:30-15:30).

Bilde av Preben Nøttveit
  • FAG-Elektrikeren AS
  • Preben Nøttveit
  • Saksbehandler
  • +47 930 96 530
  • preben@fag-el.no

Hvorfor investere i en varmepumpe?

Lavere strømutgifter

En varmepumpe kan redusere dine utgifter til strøm med opptil 80%.

Øk boligverdien

En bedre vurdering på energiattesten kan øke verdien på din bolig ved et salg.

Renere luft

Moderne varmepumper inneholder et avansert filter som renser luften for støvpartikler og pollen.

Bedre inneklima

Opplev et mer behagelig inneklima med mindre støv, riktig fuktighet og deilig temperatur.

Ofte stilte spørsmål

Mer om plassering og bruk av luft-til-luft-varmepumper

Nattsenking varmepumpe - er det verdt det?

Hvor mye koster det å installere varmepumpe?

Hvor mye kan jeg spare ved å installere varmepumpe?

Hvorfor støtter ikke Enova luft-til-luft-varmepumper?

Hvorfor bør jeg velge Fag-elektrikeren?

Nyttig informasjon