Vi hjelper deg med sikringsskapet

Et sikringsskap er sentralen for alt det elektriske anlegget i boligen din. Pass på at du har et sikringsskap som ikke er for gammelt. Sikringsskap kan være en kilde til boligbrann, og mange branner i Norge skyldes feil på det elektriske anlegget.

Utskiftning av gamle sikringer er en fornuftig investering i boliger hvor strømmen går ofte. Overbelastning av sikringsskap er en brannfare i eldre boliger.

Ta kontakt med oss for utbytting/oppgradering av sikringsskap.

Kontakt oss nå!

Eller ring (+47) 55 70 63 36

Kombiautomatsikringer i sikringsskap

Et sikringsskap med kombiautomatsikringer er en god investering rent økonomisk, siden sikringene «aldri» trenger å skiftes. Et nytt sikringsskap inneholder også jordfeilsbryter på hver kurs for å unngå at en jordfeil kutter strømmen på kurser som ikke er berørt av jordfeilen.

Bytt sikringsskap ved store elektriske endringer

Bytte av sikringsskap kan være aktuelt etter at man har lagt nye varmekabler på badet. Det kan også være aktuelt ved andre større utskiftninger av elektrisk utstyr.

Fakta om sikringsskap

Sikringsskapet

All strøm i boligen din har sitt utgangspunkt i sikringsskapet. Her beskyttes det elektriske ledningsnettet og tilkoblet utstyr mot feil og overbelastning. Sikringsskapets oppgave er også å beskytte mot berøringsfare og branntilløp i det elektriske ledningssystemet.

Det er ikke bare sikringer i skapet, men også jordfeilbrytere (alene eller i kombinasjon med sikringen). Nyere installasjoner har kanskje også overspenningsvern, lysbuedetektorer, koblingsur og maksimalvokter. Sikringsskap består av enten skrusikringer (smeltesikringer) i porselen eller automatsikringer. Hver sikring overvåker en kurs.

Hva er en kurs?

Ledningen som går fra sikringsskapet til et rom eller område i boligen. Kursen fører strøm fra sikringsskap til kontakt og fast tilkoblet utstyr. Hver kurs er koblet til en sikring.

Sikring

En sikring hindrer overbelastning eller kortslutning av elektriske strømkretser. Sikringen har en helt klar misjon i det å beskytte ledningen og tilkoblet utstyr. Den passer helt enkelt på at kursen ikke slipper gjennom mer strøm enn anlegget er dimensjonert for.

Ta kontakt med oss for utbytting/oppgradering av deres sikringsskap.

Trenger du mer informasjon?

Send oss en melding eller ring (+47) 55 70 63 36 for en uforpliktende samtale. Hvis din henvendelse gjelder gratis befaring - bruk dette skjema.

Ofte stilte spørsmål

Hva er fordelene med automatsikringer kontra skrusikringer?

Hva er forskjellen på vanlig automatsikring og jordfeilautomat?

Hvor mye koster det med nytt sikringsskap?

Når er det smart å tenke på oppgradering av sikringsskapet?

Hvorfor bør jeg velge Fag-elektrikeren?