Vurderer du å gå til innkjøp av hjemmelader?

En fastmontert ladestasjon er en sikker, rask og enkel måte å lade el-bilen din hjemme på. Elbiler i Norge har lenge vært en økende trend. I tillegg til å være bra for miljøet, byr elektriske biler på en langt mer økonomisk bruk av bilen. Med en fastmontert ladestasjon til hjemmet, er du sikret en effektiv, smart og fremtidsrettet løsning. Som en av Bergens ledende leverandører har vi opparbeidet oss en unik kunnskap og erfaring om elbil-ladere. Se også våre beste ladeløsninger for borettslag/bedrift.

Spør oss om gratis befaring!

Kontakt oss nå!

Eller ring (+47) 55 70 63 36

Sikkerheten først

Benytter du fortsatt nødladeren til å lade bilen daglig? Et av de fremste og viktigste argumentene for å installere en fastmontert ladestasjon er først og fremst sikkerheten.

– Mange lader bilen på vanlig stikkontakt hjemme. I tillegg til å være lite effektivt, kan dette også medføre stor brannfare. I motsetning til vanlig stikkontakt, er en hjemmelader spesielt laget for elbil. Med denne lader bilen sikkert og effektivt, så du kan sove trygt om natten, forklarer Petter Sivertsen, saksbehandler og prosjektleder i Fag-elektrikeren.

Hva som kan skje om man lader på en vanlig stikkontakt


Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS) skriver følgende om bruk av eksisterende stikkontakter for lading av elbil: «Selv om en vanlig kontakt kan tilkobles med 16A er den ikke laget for denne høye belastingen over tid. DSB erfarer ofte varmgang og smelteskader ved tilsyn. Slike skader er en stor risiko for brann. I tillegg vil ladesystemet i elbilen maskere en vanlig jordfeilbryter som da ikke vil fungere ved jordfeil. Da kan det oppstå livsfarlige situasjoner.»

En fastmontert ladeboks til hjemmet vil dessuten lade langt raskere og effektivt enn en vanlig stikkontakt.

– En hjemmelader vil benytte en dedikert kurs på minst 16A. Det sikrer en langt raskere og mer effektiv ladetid. Lader du derimot med vanlig stikkontakt er kursen begrenset til 10A, forklarer Sivertsen.

Frihet når du trenger det

I motsetning til ladestasjoner langs veien, er en hjemmelader alltid tilgjengelig. Du risikerer ikke at den er opptatt eller ødelagt. Ved å starte med fulladet bil hjemmefra er sjansen også mindre for at du må stoppe for å lade underveis. Våre ladeløsninger er dimensjonert for å lade både mye og ofte.

Har du Tesla? Våre elektrikere er sertifisert for montering av denne type ladestasjoner.

Trenger du mer informasjon?

Send oss en melding eller ring (+47) 55 70 63 36 for en uforpliktende samtale. Hvis din henvendelse gjelder gratis befaring - bruk dette skjema.

Ofte stilte spørsmål

Er det noe spesielt jeg må tenke på før jeg går til innkjøp av en hjemmelader?

Hvor lang tid tar det før laderen er på plass etter at jeg har tatt kontakt?

Hvor mye koster det å få montert hjemmelader fra dere?

Hvorfor bør jeg velge Fag-elektrikeren?

Hvorfor bør jeg vurdere hjemmelader?

Hvorfor kan jeg ikke bare benytte vanlig stikkontakt?

Kan jeg installere hjemmelader selv?

Passer deres produkter til min bil?

Referanser

Nyttig informasjon